Zebra Perdelerin Özellikleri Nelerdir

Zebra Perdelerin Özellikleri Nelerdir

Günümüz dekorasyonunda önemli bir unsur olan perdeler, birçok çeşitle satışa sunulmaktadır. Bu çeşitlerden biri olan zebra perde ürünleri, sık tercih edilenlerden biridir. Perdelere gösterilen ilgi, sunduğu birçok avantaja bağlıdır. Hemen her yaşam alanında kolayca kullanılan zebra perdeler, pratik kullanıma sahiptir.

Zebra Perde Nedir?

Zebra perdelerin bu şekilde adlandırılması, görünümünden dolayıdır. Düz çizgi görünümü sunan perdeler, görünüm olarak zebranın çizgilerini andırmaktadır. Stor perde kategorisinde değerlendirilen zebra perde ürünleri, bir mekanizma ile açılıp kapatılır. Böylelikle ışığın istenilen biçimde ayarlanması sağlanabilmektedir.

Bu tür perdeler, polyester kullanılarak üretilmektedir. Kumaşın her iki yönü de “apre” olarak adlandırılan bir kaplamayla sağlam hale getirilir. Bu uygulama, polyester kumaşın sert bir plastik gibi sağlamlaşmasına yardımcı olur. Kumaşın sağlamlığı, perdenin katlanması sırasında formunun korunmasını sağlar.

Zebra Perdelerin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Günümüzde zebra perde çeşitleri oldukça yaygın bir kullanım alanı bulmuştur. Eski dönemlerde stor perde türündeki perdeler genellikle ofisler için tercih edilmekteydi. Ancak günümüz dekorasyon anlayışı, bu tip perdelerin hemen her yaşam alanına uygulanmasına olanak sunmaktadır. Dolayısıyla zebra perdeler, istenilen her yerde kullanılmaktadır. Evlerde özellikle,

  1. Mutfak
  2. Banyo
  3. Geniş salon camları
  4. Yatak odaları bu tür perdelerin kullanımına uygundur.

Nemin ve ısının yoğun olduğu mutfak ve banyolarda zebra perde özellikle tercih edilmektedir. Bu perdelerin kir tutmayan yapısı, avantaj sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bu perde ürünleri çeşitli iş yerlerinde, dükkan ve mağaza camlarında kullanılmaktadır.

Zebra Perdelerin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Bir zebra perde uzun süreli kullanım için çok uygundur. Sağlam ve dayanıklı yapısı yıllarca kullanmaya imkan sağlar. Perdenin katlanması ve açılması sırasında formunun bozulması söz konusu değildir. Hafif olan bu perdeler kolaylıkla çıkarılıp takılmaktadır. Ve hemen her ölçüde üretilmektedir. Bu sayede perdelerin her yere uygulanması kolay hale gelir.

Perdeler yaşam alanlarında büyük bir şıklık sunar. Fakat temizlenmeleri de bir o kadar güçtür. Bir zebra perde ürünü kolayca temizlenmesiyle de avantaj sağlar. Bu perdeleri temizlemek için basitçe silmek yeterlidir. Aynı zamanda güneş ışığına karşı dayanıklı olmaları, renklerinin solmasına engel teşkil eder.